Flaptekst

 

Het afscheid van een gesloten kerk is voor veel mensen een pijnlijke, verwarrende, ťn bevrijdende ervaring. In een sterk controlerende kerk is er geen ruimte voor andere ideeŽn. Er is een constante afwijzing van de eigen identiteit. Er is groepsdwang en je ligt eruit als je kritische vragen gaat stellen. Je hebt een voortdurend gevoel van tekortschieten. Er is altijd een hogere standaard waaraan je moet voldoen.

 

En dat terwijl het zo belangrijk is om in je geestelijke ontwikkeling niet gedwongen te worden. We zijn vrij, onvoorwaardelijk, om te leven volgens datgene wat we van binnenuit voelen als waar en om oog te hebben voor wat we zien of meemaken.

 

Dit boek is geschreven voor mensen die niet meer binnen hun kerk passen en er weg zijn gegaan. Het boek gaat in op de vraag van veel kerkverlaters: herstel, hoe pak je zoiets aan? Hoe kan ik alles een plek geven?

 

In 2004 heeft Elsemarieke Kuiper-Koppe een herstelcursus ontwikkeld voor mensen die na negatieve ervaringen met geestelijk misbruik een kerk of gemeente verlaten hebben en die op zoek zijn naar nieuwe wegen. Elsemarieke beschrijft hoe je het afscheid- en verwerkingsproces kunt aanpakken, zodat je leert rust en afstand te nemen. Het boek en het bijbehorende werkboek geven informatie en praktische handreikingen om met de eigen ervaringen en persoonlijke herinneringen aan de slag te gaan.

 

Elsemarieke Kuiper-Koppe (1971) is psycholoog en ervaringsdeskundige en heeft een eigen praktijk in Voorburg. Ze ontmoette in de afgelopen jaren veel mensen die, vaak tegen wil en dank, niet anders konden dan hun kerk verlaten. Gemeenschappelijk is de zoektocht naar herstel van vertrouwen, kracht en gemoedsrust. Op basis van hun ervaringen en die van haarzelf en met kennis van het verwerkingsproces wil Elsemarieke als professional anderen helpen.

 

 

Inhoudsopgave            Opbouw van het boek              Fragment

 

Recensie

 

    

    Het boek    Herstelcursus Cursus online  Bestellen       Contact

Welkom